Bahçeli'den 'Ferdi Tayfur videosu' açıklaması: Mesaj, Türkiye'nin ayağını kaydırmaya çalışanlara

Bahçeli'den 'Ferdi Tayfur videosu' açıklaması: Mesaj, Türkiye'nin ayağını kaydırmaya çalışanlara
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, yürüyüş yaptığı Ferdi Tayfur videosuna ilişkin konuştu. Bahçeli, "Bu mesaj Türkiye'nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır" dedi.

Artı Gerçek - Yerel seçimlerin ardından ilk kez dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında konuştu.

İsim vermeden Yeniden Refah Partisi Fatih Erbakan'a tepki gösteren Bahçeli, "Mirasyedilerin Filistin konusunda cephe açıp Türkiye'yi suçlaması, jet yakıtı satıldığını iddia eden Kürecik sakızı çiğnemeleri utanç duvarı gibi karşımızdadır. Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz olanların nerede durduğunu herkes öğrenecektir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, partisinin sosyal medya hesabından Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkısı eşliğinde paylaşılan yürüyüş videosuna ilişkin de konuştu. "Bu mesaj Türkiye'nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır" diyen MHP lideri, "Bir şey söylemek istesem muhatabına doğrudan söylerim” diye belirtti.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

'MİLLETİMİZİN BEKLENTİSİ SÜRDÜRÜLEBİLİR HİZMETTİR'

"Boşa geçecek zamanımız yoktur. Boş yere nefes tüketmeye gerek yoktur. Türkiye 4 yıl boyunca devam edecek seçimsiz bir döneme girmiştir. Önümüzdeki bu zorlu süreç doğru, etkin, kararlı, lkatliteli ve sonuç odaklı gelişmelere birer birer sahne olmalıdır. Milletimizin beklentisi sürdürülebilir hizmettir."

"Dünyanın kaynadığı günümüz şartlarında iç huzur ve toplumsal dayanışmayı sağlam esaslara bağlamak zorundayız. Türkiye'miz yönetimde istikrarın temellendiği, milli birlik ve beraberlik duygusunun kemikleştiği nadide ülkelerden birisidir."

"Ahlaki tutarlılığın, ilkeli tutumun vatansever duruşun müstesna markası olan Cumhur İttifakı siyasi istikrarın kökleşmesinde, yüksek hedeflerin uyanışında muazzam bir rol oynamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni sorgulayan çevrelerin asıl korkusu uyuyan devin ayağa kalkmasıdır. Doğum sancılı olsa da doğan kudret lider ülke Türkiye'dir."

BM'YE GAZZE ELEŞTİRİSİ

İsrail'in Gazze'de işlemiş olduğu soykırım suçunun takipçisi Türkiye'dir. Masumların dökülen kanları inşallah yerde kalmayacaktır. Gazze Şeridi'nde kabus filmlerini aratmayan korkunç bir trajedi yaşanmaktadır.

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin sorununun çözümünde acz içindedir. BM Güvenlik Konseyi 2. Dünya Savaşı'nın sonrasındaki dünya şartlarında kurulmuştur. Kararlar 15 üyenin en az 9'unun onayı ile alınıyor olsa da sadece daimi üyelerin veto hakkı bulunmaktadır. Konseydeki üyelik şartlarının ve veto yetkilerinin değişikliği için BM anlaşmasında değişiklikler yapılması zorunluluğu gerekiyor. Veto yetkisinin yerine çift çoğunluk sistemini getirilmesi teklifimizdir.

'NETANYAHU VAKTİ GELDİĞİNDE LAHEY'DE YARGILANACAKTIR'

"Netanyahu vakti ve saati geldiğinde Lahey'de yargılanacaktır, tarihe soykırımcı olarak geçecektir. Bu cani mutlaka görevden uzaklaştırılmalıdır."

FATİH ERBAKAN' A TEPKİ GÖSTERDİ

"Türkiye 7 Ekim'den itibaren aktif bir temaslarla barış ortamının yeşermesi için mücadele etmiştir. Sayın cumhurbakanımızın emeklerini yok saymak nankörlük ve namertliktir. Mirasyedilerin Filistin konusunda cephe açıp Türkiye'yi suçlaması, jet yakıtı satıldığını iddia eden Kürecik sakızı çiğnemeleri utanç duvarı gibi karşımızdadır. Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz olanların nerede durduğunu, kimlere ve nelere hizmet ettiğini, çıkarları uğruna nasıl da şuur kaybına uğradığını herkes öğrenecektir. 3-5 belediye almak, siyasi ikbal ve ihtiraslarını tatmin etmek maksadıyla her türlü kılığa girenleri inanıyorum ki milletimiz hoş görmeyecek, allah da affetmeyecektir. Ayranları yok içmeye, atla gidiyorlar çeşmeye. Cumhur İttfakını zaafa uğratmak dışında gayeleri yok."

"Cumhur İttifakı hesap yapanlara mahkum değildir. Biz siyaseti adam gibi yaparız yalan ile yol alınmayacağını çok iyi biliriz. İsrail'in safına geçip kabineyi yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete sonra Allah'a havalet ederiz."

İMAMOĞLU'NA TEPKİ: HAMAS'A TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEK CİNAYETLERİ ONAYLAMAK DEMEKTİR

"İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı'nın Hamas'a terör örgütü yaftası vurmasının akılla bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz? Siyasetin jet yakıcıları neredesiniz? Neden konuşmuyorsunuz? Toprağını savunan Hamas'a terör örgütü demek cinayetleri onaylamak demektir. Hamas'a terör örgütü demek katledilen bebeklere sırt dönmek demektir. Ne utanç verici bir durumdur ki; İBB Başkanı küresel emperyalizmin kanlı yüzlerine alın beni tepe tepe kullanın mesajı vermiştir."

ALMANYA CUMHURBAŞKANI'NA TEPKİ

"Türkiye'ye ziyaret düzenleyip, önce İstanbul'a gelen, aleacele belediye başkanıyla görüşme yapan Almanya Cumhurbaşkanı'nın da döner diplomasisinin yanı sıra Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermesi samimi dileğimizdir. Ankara'ya gelmeden ve cumhurbaşkanımızla görüşmeden İstanbul Belediye Başkanı'na koşan Almanya Cumhurbaşkanının niçin böyle bir program akışına ihtiyaç duyduğu bizim nezdimizde soru işaretleriyle doludur. Döner edebiyatını kullanarak iç siyasete dahil olan CHP'li belediye başkanlarını ayağının tozuyla ziyaret eden Almanya Cumhurbaşkanı'nın vermek istediği potansiyel mesajları şaibelidir."

'ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASINI, KÜRT-TÜRK AYRIŞMASINI ÇÖZECEK OLAN KIZ ALIP KIZ VERMEKTİR'

"Türkiye'nin bir Kürt sorunu yoktur, bölücülük ve terör sorunu vardır. Türk ile Kürt Alevi ile Sünni arasında uçurumlar oluşturmaya hizmet edenler alçakların en alçağıdır. Türkiye'deki Alevi-Sünni çatışmasını, Kürt-Türk ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı kız alıp kız vermekte, yeni bir Türkiye inşaa etmektedir."

'YEREL HALK' AÇIKLAMASI

"Türkiye’de yerel halk yoktur, Türk milleti vardır. 23 Nisan mesajının adresi DEM’ciler demlenmiş yerel halk tabirini referans almış CHP’li bazı belediye başkanlarıdır. Hiç kimse niyet okuyucularına teşebbüs etmesin. Hazine ve Maliye Bakanımızın da her zaman arkasındayız."

YÜRÜYÜŞ YAPTIĞI FERDİ TAYFUR VİDEOSUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

"Yürüyüş yaptığım videodan sonra çarpık değerlendirmeler yapanlar şimdi beni dinleyiniz; bir şey söylemek istesem muhatabına doğrudan söylerim. 'Hainsin diyorsam söyleten sensin...' İşte bu mesaj Türkiye'nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır. Bazı gazete manşetlerine bakar mısınız; 'Cumhur İttifakı'nda ipler koptu mu?' 'Bahçeli Erdoğan'a balans ayarı çekti.' Size kötü bir haberim var; Cumhur İttifakı sonuna kadar vardır var olacaktır ve ayakta kalacaktır."

İYİ PARTİ'DEKİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ: İHANETİ TEBRİK ETMEK BİZİM DEFTERİMİZDE YAZMAZ

"Son günlerde bir siyasi partide olağanüstü kongreler yapılmış bir yönetim değişikli söz konusu olmuştur. İçişlerine karışma gibi bir hevesimiz yoktur. Bunu herkes iyi bilmelidir. MHP herkes tebrik etti siz niye tebrik etmediniz suçlamasıyla karşı karşıya bırakılıyor. 104 tane siyasi parti var her kongreyi tebrik eden etmeyen olabilir. Neden tebrik etmediğimi gerekçesi ne olursa olsun söylüyorum ihaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar