MHP yöneticisinden Selvi'ye Alevilik üzerinden nefret söylemi

MHP yöneticisinden Selvi'ye Alevilik üzerinden nefret söylemi
"Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının ne yararı var?" diyen Abdulkadir Selvi, MHP tarafından hedef alındı. MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan ise "Kılıç artığı" diyerek nefret söyleminde bulundu.

Artı Gerçek - Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında, AKP'deki 'değişim' tartışmalarına değinerek, "Strateji heyetinin tartıştığı noktalardan biri de AK Parti’nin yeniden reformcu kimliğine dönmesi oldu. Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor? Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Selvi'nin bu yazısı, MHP yönetimini rahatsız etti. MHP'li üst yöneticiler bugün sosyal medya hesaplarından benzer paylaşımlar yaparak Selvi'yi hedef alırken, MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan ise yıllar önce Sunni anlayışı seçen Selvi'nin Alevi kökenine atıf yaparak, nefret söyleminde bulundu. Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, önceki yıllarda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı gibi, "Abdülkadir Selvi, yok hükmündedir. Çöptür. Kalem ve Kılıç artığıdır" ifadesini kullandı.

MHP'Lİ YÖNETİCİLER DE HEDEF ALDI

Öte yandan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir gibi isimler de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Selvi'yi hedef aldı.

EYLEMLERE YER YER MHP'LİLER DE KATILMIŞTI

MHP yönetimi, Gezi Parkı eylemlerine yönelik yargılamalarda ağır cezalar verilmesini savunurken, o dönem başta İstanbul olmak üzere MHP'liler de zaman zaman eylemlere katılmıştı. M(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar