Özel - Erdoğan görüşmesi: CHP, anayasa ile AYM ve AİHM kararlarına uyulmasını isteyecek

Özel - Erdoğan görüşmesi: CHP, anayasa ile AYM ve AİHM kararlarına uyulmasını isteyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel'in buluşmasında AYM ve AİHM kararlarının gündeme gelmesi bekleniyor. Artı Gerçek'e konuşan parti kurmayları, henüz AKP’den görüşme randevusunda bulunmadıklarını aktardı.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bu hafta gerçekleştireceği görüşme öncesi gözler konu başlıklarına çevrildi. Artı Gerçek’e konuşan CHP'li kurmaylar şu ana kadar henüz bir görüşme randevusunda bulunmadıklarını belirterek görüşmenin içeriğine dair bilgi verdi. Bir partili, “Biz hazır olduğumuzda görüşme talebinde bulunulacak” dedi.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİNDE MASADA NE VAR?

Erdoğan - Özel görüşmesinin bir nezaket ziyaret olmayacağını belirten partililer, bu görüşmede Türkiye'nin temel sorunlarının masaya yatırılacağına söyledi.

Görüşmenin ana gündem başlıklarından bazıları, AKP’den devralınan belediyelerin borçları, Gezi Davası ve Gezi Davası'nda tutukluyken Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ve Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen tahliye edilmeyerek milletvekilliği düşürülen avukat Can Atalay’ın ve hasta tutukluların durumu, emekliliklerin yaşadığı sorunlar ve yeni Anayasa olacak.

Bugün yapılan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da bu görüşme bir kez daha detaylıca değerlendirilecek.

CHP YENİ ANAYASA İÇİN NE DİYOR?

Erdoğan - Özel görüşme öncesinde yarın AKP Genel Başkan vekili ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş CHP’ye ziyarette bulunacak. Yarın yapılacak görüşme öncesinde Artı Gerçek’e konuşan bir MYK üyesi, mevcut anayasa uymayan bir iktidarla bu koşullarda yeni bir anayasa görüşmesi olmayacağını belirterek hali hazırda mevcut anayasa uyulmasını talep edeceklerini söyledi.

AYM ve AİHM’in kararlarının uyulmasını talep edeceklerini belirten CHP'li kurmay, “Bu şartlarda zaten hukuka uymayan, yasaları işletmeyen bir iktidarla hangi yeni anayasayı konuşacağız. Önce var olanı uygulayacaklar sonra bunu tartışma zemini yaratacaklar” açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar