Özgür Özel: Millet 31 Mart'ta yeni bir siyasi iklim yarattı

CHP lideri Özel, Meclis'teki özel oturumda, "Millet 31 Mart'ta yeni bir siyasi iklim yaratmıştır. Milletin kararıyla inatlaşmaya devam edenler başarısızlığa sürüklenecektir" dedi. Özel, Can Atalay'ı hatırlattı.

Artı Gerçek - Meclis'te 23 Nisan nedeniyle özel oturum düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Kurul'daki konuşmasında seçimlere ve Anayasa Mahkemesi kararına rağmen cezaevinde tutulan TİP Milletvekili Can Atalay'a değindi.

Özel, "31 Mart seçimlerini geride bıraktık. Bugün burada Türkiye'nin 1. partisi CHP'nin Genel Başkanı olarak sizlere hitap etmekten onur duyuyorum" dedi.

Geçen sene yapılan 14 Mayıs seçimlerinde TİP'ten Hatay milletvekili seçilen ancak vekilliği Yargıtay kararı ile düşürülen Can Atalay'a da değinen Özel, "Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği bu Meclis'te anayasaya aykırı karar ile düşürülmüştür. Yönetim sisteminin değişmesinin ardından Meclis, seçilmiş milletvekilinin hukukunu koruyamamıştır. Meclis'in güçsüzleştirildiğinin en önemli kanıtıdır. Artık milletin gündemi olmayan hiçbir konu, hiçbir tartışma bu Meclis'in de siyasetin de gündemi olmamalıdır" dedi.

"Özel devamında "Dar gelirlilerin, emeklilerin, çiftçilerin, işsizlerin, staj ve çıraklık mağdurlarının çözümü konusunda atılacak her adım için biz buradayız. Suni gündemlerle şahsi makamları koruma talepleri ile Türkiye'yi meşgul etmek için bir muhatap arayan varsa biz orada olmayacağız" şeklinde konuştu.

'ÖNLERİNDEKİ ENGEL ONLARIN HİMAYESİNDEN MEDET UMAN BİR ACZİYETE TESLİM OLAN MUKTEDİRLERDİ'

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu yüce çatı bundan 104 yıl önce ülkemiz işgal altındayken kurtuluşa inanan 436 temsilcinin katılımıyla açıldı. Sinop mebusu Şeref Bey'in en yaşlı üye sıfatıyla yaptığı konuşma ile vazifeye başlayan Büyük Millet Meclisinin eline milletimizin yazgısı emanet edilmişti. O gün oluşan iadenin önünde büyük engeller vardı. Önlerindeki engel işgal olduranlardan değil onların himayesinden medet uman bir acziyete teslim olan muktedirlerdi. Ancak kurucu kadroların o günkü şiarı milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracağına olan inançlarıydı.

Kurucu iradenin demokrasiye verdiği önemi anlamak için hatırlanmalıdır ki bu meclisin Şeref Bey'in konuşmasından sonra aldığı ilk karar gelen mebusların mazbalatalarının doğruluğunu tespit etmek için kurduğu Mazbata Tetkik Komisyonu'dur. 104 yıl önce bu çatı altında tüm milletin iradesine ayna olan meclis önce kurtuluş mücadelesini yönetmiş ardından bağımsızlığımızı kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletini var etmiştir.

'2016'DAKİ DARBE GİRİŞİMİYLE HEDEF ALINAN YİNE DEMOKRASİMİZ OLDU'

Bugün bulunduğumuz koltukları kıymetli kılan gerçeklik Meclis'in bir askeri mücadele sonucunda kurulmadığı Meclis'in bir askeri zaferin yönettiği ve devlet kurduğu gerçeğidir. Dolayısıyla dünya tarihinde sandıktan çıkan iradenin kurduğu tek bir ülke varsa o da kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Ve genç cumhuriyetimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde parlamentoda alınan kararlarla yükselmiştir.

Ülkemiz ne zaman milli iradeden demokrasiden uzaklaşmışsa geriye gitmiş vatandaşlarımızın refah seviyesi eksilmiştir. Ülkemiz ne zaman milli iradeden demokrasiden uzaklaşmışsa geriye gitmiş vatandaşlarımızın refah seviyesi eksilmiştir, demokrasilerimiz pek çok kesintilere uğramıştır. Son olarak 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle hedef alınan yine demokrasimiz olmuştur.

'DARBE GİRİŞİMİNDEKİ DİRENCİYLE NE KADAR HAK ETTİĞİNİ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ'

O gece Meclis'i açmayı ilk teklif eden milletvekiliyim. Ve o gece Meclisimiz 100 yıl önce top seslerini duyarken aldığı kararları kazandığı gazilik ünvanını devlete yerleştirilen bir terör örgütünün darbe girişimindeki direnciyle ne kadar hak ettiğini tüm dünyaya göstermiştir. Bombardıman altında sığınakta darbe girişimine karşı Meclis'in ortak bildirisi kaleme alınırken tüm siyasi partilerin temsilcileri parlamentonun güçlendirilmesi gerektiği konusunda görüş birliği içerisindeydi.

Yasama yetkisinin mümnhasır olarak parlamentoda olmasını ortadan kaldıran bir anayasa değişikliği maalesef darbecilerle mücadele etme gerektiği gerekçesiyle ilan edilen OHAL şartlarında müzakere edilmiş OHAL şartlarında refaranduruma sunulmuştur." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar