İktidar, millet nezdinde Amedspor’u da kapayacak mı?

Belki de Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nda dile getirdiği; 'herkes hukuk önünde eşittir' ilkesi sonrası Amedspor’u kapamazlar ya da ligden atmazlar.

38 yaşındaki Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson’ın attığı golün dışında yazacak ne var, Beşiktaş’ın Malatyaspor’u tek golle yendiği maça dair? Aynı bireysel yetisizlikleri, kimi zaman da istemsizlikleri ‘temcit pilavı’ gibi sunmak okuyucuya saygısızlık gibi geliyor şu sıralar, en azından bana… Golün dışında Malatya’daki maçtan aktarılacak tek önemli anekdot, sahada gezinen Vincent Aboubakar’ın kendisini oyundan alan teknik direktör Sergen Yalçın’a serzenişi olabilir. (Posta koyması şeklinde de okunabilir.) Ancak Sergen Yalçın da bu tepkiye, "Bazen oyuncular sadece bireysel düşündükleri için tepkiler verebiliyorlar. Ghezzal de tepki vermişti, oynamak istiyorlar doğal olarak. Bizim de düşünmemiz gereken 30 tane oyuncu var, onu söyleyeyim" açıklamasıyla noktayı koydu ve hiç yaşanmamışçasına olan biten unutuldu. Gerisi sıradan, izlence keyfinden yoksun, hatta biraz da ‘kabız’ maçtan ibaretti. Sonuç elbette ki bütün olarak Beşiktaş ve peşinde koşuşturduğu şampiyonluk için büyük önem arz ediyor. Yandaş gruplarından yoksun statlardaki oyun keyif vermediği gibi çoğu zaman da sıkıcı olmaya başladı, ki ligin en iyi futbolunu oynayan takımın maçından futbol tutkunları haz alamıyorsa gerisini siz düşünün!..

Maçı izledim ancak kafamın içindeki sorular eşliğinde. "HDP, hem siyaseten hem de hukuken kapanacak. Milletimiz nezdinde HDP’yi kapatacağız" açıklamasını yapan iktidar, 2’nci ligde mücadele eden Amedspor’u da ‘millet nezdinde’ kapayacak mı? Öyle ya, 6-8 milyon seçmenin oy verdiği partiyi kapayanlar, HDP’nin uzantısı olarak gördükleri Amedspor için de mutlaka bir şeyler düşünüyordur! Hani gittiği illerde - ilçelerde saldırıya uğrayan, bazen futbolcuları dayak yiyen, pandemi öncesi de deplasmanlarına yandaşlarını götürmesi yasaklanan Amedspor…

Belki de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nda dile getirdiği; "Dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri sebepler temelinde hiçbir ayrımcılık söz konusu olmaksızın, herkes hukuk önünde eşittir" ilkesi sonrası Amedspor’u kapamazlar ya da ligden atmazlar. Kim bilir bir de gittiği deplasmanlarda dev ekranlara Güneydoğu'daki askeri operasyonların görüntülerini yansıtıp, aşırı milliyetçileri saldırganlaştırmazlar! Zaten sayın Cumhurbaşkanı da dile getirdi: "İnsan onuru, bütün hakların özü olarak hukukun etkin koruması altındadır." Amedsporlu futbolcular da onurlu insanlar olduklarına göre sorun yok demektir!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi