Boğaziçi Üniversitesi nasıl da rahatsız etti iktidarı
Şahsım, küçük muavini, partisi ve sözcüsü… iktidarın bütün elemanları öğrenci ve hocaların kayyım protestolarından fevkalade rahatsız. Sağlıklarına bile dokunmuş!
Şahsım, küçük muavini, partisi ve sözcüsü… iktidarın bütün elemanları öğrenci ve hocaların kayyım protestolarından fevkalade rahatsız. Sağlıklarına bile dokunmuş!
Trump’ın Beyaz Saray’ı trajik bir şekilde kaybetmesi sadece onu değil yerli ve yabancı yandaşlarını da çok üzdü. Demokrasi ABD’de ağır bir yara aldı. Buradaki biri de…
Ölümünden 70 yıl sonra İngiliz gazeteci-yazar, bugün hala revaçta. Çünkü hayatını kalemiyle kazanmış bu mümtaz arkadaş hep yoksulların yanındaydı ve öngörülerinin çoğu doğru çıktı.
Bir toplumda tabu ve yasaklar varsa gazeteciler bunları tartışmaya açarak zayıflatabilir. Peygamberler sadece dini lider miydiler yoksa başka özellikleri de var mıydı? İktidar…
Hristiyan öğretisindeki İsa’nın doğum tarihi, göğe çıkması, bakire annesi…batılı tarihçiler tarafından tekzip ediliyor. Milyonlarca insan inansa da, bilinmeyen, kanıtlanamayan çok şey var.
Olay TV 26 günlük yayından sonra iktidarın baskıları yüzünden patronu tarafından kapatıldı. Televizüel burjuvazinin hazin mağlubiyeti. Oysa ki…
Çok askerin varsa diplomata ihtiyaç yok. Hariciye, incelik, ustalık, nezaket, eğitim ve kültür ister. Bunların hiç biri sende yoksa, diplomasi hariçten gazel okumaya dönüşür.
Ulu, ilahi, yüce, ulvi, kutsal, manevi…diye sunulan hiçbir güçle en küçük ilişkim yoktur. Ama kitapsız değilim. Kitap aklın, düşüncenin, zihnin gıdası.
Her doğru bilgi/olgu, haber değeri taşımaz. Haberin içeriği kadar zamanlaması, konumlanması, büyük resim içindeki işlevi önemli. Gazetecilik, ince ve meşakkatli bir uğraş vesselam.
Gazetecilik mesleğinin bugün düştüğü sefil konumunu anlamak, değerlendirmek için geçmişteki örneklere bakmak lazım. Şinasi Nahit Berker’in kitabı bu açıdan zengin örneklerle dolu.