Erdoğan, TRT'nin kuruluş yıl dönümüne mesaj gönderdi, 'tarafsız habercilik' dedi

Erdoğan, TRT'nin kuruluş yıl dönümüne mesaj gönderdi, 'tarafsız habercilik' dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT 60. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa kutlama mesajı gönderdi: bütün kanallarıyla örnek olmayı sürdüren TRT; ülkemizde sektör için bir okul niteliği taşımakta... Sorumlu, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışı...

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT’nin kuruluşunun 60. yıl dönümü dolayısıyla ATO Congressium'da düzenlenen 60. Yıl Gala Programı'nda kutlama mesajı gönderdi.

Erdoğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bilgi ve birikimini, sorumlu, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışıyla 60 yıldır vatandaşlarımıza sunan Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.

Çağdaş sayısal yayıncılığın gerektirdiği tüm yeni olanakları yetkin bir biçimde kullanan güçlü ve etkili bir kurumsal yapıya sahip TRT, yayıncılık alanında ulaştığı seviye ile bizleri gururlandırmaktadır.

Kamu hizmeti yayıncılığının verdiği sorumluluğu da gözeten TRT, dinamik yapısı ve öncü yayıncılık deneyimiyle ülkemizin değerlerini, tarihini, kültürünü, gücünü ve sesini tüm dünyaya yansıtmaya devam etmektedir.

'SEKTÖR İÇİN OKUL NİTELİĞİNDE'

Haberden spora, müzikten belgesele, çocuktan kültüre kadar bütün kanallarıyla örnek olmayı sürdüren TRT; ülkemizde sektör için bir okul niteliği taşımakta, bu alanda kıymetli televizyon ve radyocuların yetişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun tüm bu başarılı çalışmalarını bundan sonra da sürdüreceğine inanıyorum.

Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun tüm çalışanlarını tebrik ediyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum."

SEÇİM DÖNEMİNDE MUHALEFETE KARARTMA

TRT, cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde de muhalefet partilerine ve liderlerine yer vermemesinden dolayı "taraflı" olmakla suçlanmıştı.

CHP 9 Mart'ta TRT’nin muhalefete uyguladığı karartmayı Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) şikâyet ettiklerini, savcılığa da TRT yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirmişti.

TRT'nin muhalefete uyguladığı karartma CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) de taşınmıştı.

Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, “Siyasi partiler, seçim takviminde TRT'den kuşak spotu, çerçeve reklam ve sponsor içerik olmak üzere üç şekilde reklam rezervasyonu gerçekleştirmekte ve bunlar yayınlanmaktadır. Televizyon kanalları reklamIarının yayınlanması, rezervasyon yöntemiyle kanallardan talep edilmektedir. CHP; TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yüzlerce kez reklam yayınlanması için başvuruda bulunmuşsa da TRT bu reklamların hiçbirisini yayınlamamış, parasını aldığı reklamları yayınlamayarak kamuyu zarara uğratmıştır” denilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar