Bahçeli, Çakıcı'ya sahip çıktı, İmamoğlu'nu hedef aldı

Bahçeli, Çakıcı'ya sahip çıktı, İmamoğlu'nu hedef aldı
Mafya liderine sahip çıkan Devlet Bahçeli, İmamoğlu'nun salgın açıklamalarını hedef aldı. Bahçeli, Arınç'ın ifadelerinin de 'suça iştirak' olduğunu savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'ya bir kez daha sahip çıkan Bahçeli,  "Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır. Şehidimizin oğludur. Vatan ve millet sevdalısıdır. Üstüne atılı suçların cezasını 20 yıl yatarak ödedi" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'te düzenlenen Grup Toplantısı'nda konuştu. "Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz" iddiasında bulunan Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na hakaret ve tehditlerde bulunan mafya lideri Çakıcı'ya sahip çıktı.

"Alaattin Çakıcı'nın bu ülkeye nasıl hizmet ettiğini bilenler bilir. Bilmeyen kendi gibi bilir" diyen Bahçeli, "Kılıçdaroğlu, mafya görmek istiyorsa birlikte Anayasa hazırladığı teröristlerin suratlarına dikkatle baksın. Kılıçdaroğlu sokağa çıkmaya korkarken, onlar 31 diplomatımızı şehit eden Asala terör örgütünün peşine düşmüşlerdir" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NU HEDEF ALDI: VİRÜS KADAR TEHLİKELİDİR

İktidarın salgının yayılmasına karşı önlem almadığı eleştirilerine yanıt veren Bahçeli, İstanbuş Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Vaka ve vefat sayıları ile korku yaratacak, ipe sapa gelmez görüş paylaşanların samimiyetleri tartışmalıdır. İBB'nin vefatlarla ilgili Sağlık Bakanlığı'nı tekzip eden açıklamalarının itibar edilecek hiçbir yanı yoktur" diyen Bahçeli, "Siyasi çıkar peşinde koşup devlet ile vatandaş arasında güvensizlik oluşturmaya çalışmak gafilce bir anlayıştır. Belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir? Yoksa CHP zihniyeti virüsün bulaşma hızından memnun mudur? Yalan bilgilerin paylaşıldığını ima etmek virüs kadar tehlikelidir" şeklinde konuştu.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

AKP ile yaptıkları ittifakın pazarlık üzerine kurulmadığını öne süren Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın kolonlarının çatırdağını söyleyenlerden tutun da bu dönüşte MHP'ye yer yok diyenlere kadar pek çok şey söylenmiş. Bazıları da gelişmeler bir rota değişikliğine işaret ediyor diyecek kadar akıl noksanlığını ispat etmiştir" dedi.

Bahçeli, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın tahliye edilebileceğini söyleyen Bülent Arınç'ın "suça iştirak" ettiğini savundu. "Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın, televizyona çıkıp Sorosçu Osman Kavala ile terörist Demirtaş’a güzellemeler yapması kelimenin tam anlamıyla çarpıklık, hatta ahmaklıktır" diyen Bahçeli, "Bu şahsın iki suçlunun serbest bırakılmasını istemesi suçluyu övmektir, suça iştiraktir, ihanete yataklıktır" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU HAKKINDA HAZIRLANAN FEZLEKE MECLİS'E GELMELİ'

Bahçeli, Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin de Meclis'e gelmesi gerektiğini söyleyerek, "Asıl mafya, yeraltı dünyasının elemanı Demirtaş değil midir? Kılıçdaroğlu hakkında düzenlenen fezlekenin Genel Kurul'a intikal etmesi ve karara bağlanması acil beklentimizdir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar