Etüt merkezine 'FETÖ' operasyonu: 12 gözaltı

Etüt merkezine 'FETÖ' operasyonu: 12 gözaltı
KHK ile görevlerinden ihraç edilen öğretmenlerin görev yaptığı etüt merkezi aracılığıyla örgüte eleman kazandırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

HABER MERKEZİ- Manisa'da ihraç edilen öğretmenler tarafından açılan ve TEOG ve LYS sınavları için öğrenci yetiştiren 2 etüt merkezi ve 8 eve  'FETÖ' cü ve kaçak oldukları iddiasıyla operasyon yapıldı. Polis tarafından düzenlenen operasyonda 4'ü kadın 12 kişi gözaltına alındı. İki etüt merkezindeki toplam 40 öğrenci de ifadelerine başvurulmak üzere İl Emniyet müdürlüğü'ne götürüldü. 

DHA'nın ya göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda yürütülen 'FETÖ' soruşturması kapsamında Şehzadeler İlçesi'nde, kaçak olarak yaklaşık 4 aydır hizmet verdiği belirlenen 2 etüt merkezi ile yine örgütlü bağlantısı olduğu tespit edilen 8 ev takibe alındı. Takibin ardından örgütle bağlantısı olduğunu iddia edilen, biri Cumhuriyet Caddesi, diğeri Sevgi Yolu'ndaki iki apartmanın beşinci katındaki iki etüt merkezi ile 8 eve Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Şubesi ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Evlerde yapılan aramada çok miktarda para ile örgütsel doküman ile dijital veriler ele geçirildiği belirtildi. Etüt merkezindeki 4'ü kadın 12 şüpheli gözaltına alındı. Her iki etüt merkezindeki toplam 40 öğrenci de ifadelerine başvurulmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınan şüphelilerin 'FETÖ' soruştuması kapsamında görevlerinden ihraç edilen öğretmenler olduğu ve 4 aydır kaçak olarak hizmet veren etüt merkezinde çalıştıkları belirlendi. Etüt merkezinde TEOG ve LYS için yetiştirilme bahanesiyle etüt merkezine alınan öğrencilerle örgüte elaman kazandırılmaya çalışıldığı da iddia edildi.

Öne Çıkanlar