'HSK'daki istifaların nedeni; yargıda İstanbul Grubu ile Adalet Bakanı Gül arasındaki güç savaşı'

'HSK'daki istifaların nedeni; yargıda İstanbul Grubu ile Adalet Bakanı Gül arasındaki güç savaşı'
HSK’da üst düzey iki ismin, Erdoğan'ın avukatlarının da içinde olduğu belirtilen 'İstanbul Grubu' ile Adalet Bakanı Gül arasındaki güç savaşından ötürü istifa ettirildiği belirtildi.

ARTI GERÇEK-Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile yargı camiasında "İstanbul Grubu" olarak bilinen grup arasında yaşandığı öne sürülen kavgada yeni bir gelişme yaşandığı belirtildi. HSK Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu ile Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa istifa etti. Ancak yargı kulislerinde iki ismin istifa ettirildiği, hatta Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından direkt istifalarının istendiği konuşuluyor. HSK’nın üst düzey iki isminin "İstanbul Grubu" ile yakın ilişkide olmalarının etkili olduğu ileri sürülüyor.

İki ismin istifasının ardından HSK Genel Kurulu dün olağanüstü gündemle toplandı. Seçim sonucunda Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han HSK Genel Sekreteri; HSK Başmüfettişi Abdullah Alacahan Teftiş Kurulu Başkanı; yine genel kurulda yapılan oylama sonucu HSK Başmüfettişi Oğuz Akalın ise Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Seçilen Han ve Alacahan’ın Adalet Bakanı Gül'e yakın isimler olduğu ifade ediliyor.

Arti Gerçek yazarı ve Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş, bugünkü köşe yazısında HSK’daki bu iki istifayı mercek altına alarak önemli kulis bilgileri aktardı. Yargı kulislerindeki iddialara göre bu görev değişimlerinin ardında "İstanbul Grubu" ile Adalet Bakanlığı bürokrasisi arasındaki güç mücadelesi var.

"İddialara göre İstanbullular ile Gül’cüler arasındaki bir tartışmanın sonucu bu istifalar. Bugün HSK’nın en etkili iki isminin koltuğundan olması, bu tartışmada bürokrasinin galip geldiğini gösteriyor. Nereden çıktı bu tartışma? Önce iki savcının soruşturmalar üzerinden menfaat temin ettiklerinin ortaya çıktığı FETÖ borsası tartışmaları, ardından da Fettah Temince dosyasında takipsizlik verilmesiyle…Adalet Bakanlığı’nın Temince kararı için bozma istemesi, ardından da Yargıtay üyeliği seçimleri kavganın dozunu yükseltmişti" diyen Hürtaş, yargı kulislerindeki önemli bir iddiayı da gündeme taşıdı.

'YENİ BAKAN ÖNERİSİ BİLE HAZIR: MUSTAFA DOĞAN İNAL'

"HSK’daki istifalar kavganın dozunu arttırır mı?" diye soran Hürtaş, tartışmanın kabineye kadar yansıyacağını, Adalet Bakanının değişerek, onun yerine, ismi dillendirilmeye bile başlanan yeni bir ismin konuşulduğunu şöyle aktardı:

"Bir tarafta Erdoğan’ın avukatlarının da olduğu İstanbullular Grubu, diğer tarafta Hakyolcuların da destek verdiği Bakanlık bürokrasisi var. Tartışmanın kabineye kadar yansıyacağı da konuşulanlar arasında. Yeni bakan önerisi bile hazır: Mustafa Doğan İnal

İnal, Cumhurbaşkanı’na suikast davasında Erdoğan’ın avukatı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar