Twitter fenomeninden Erdoğan'a: Öyle bir Japon atasözü yok

Twitter fenomeninden Erdoğan'a: Öyle bir Japon atasözü yok
'Uzun zamandır sosyal medyada paylaşılan 'Japon' atasözleri ile mücadele ediyorum' diyen genç, Erdoğan'ın kullandığı atasözünün de Japonlara ait olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Beştepe'de gençlerle bir araya geldi.

Buluşmada bir gencin, "Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'a resmi ziyaretler gerçekleştirdiniz. Bu ülkelerde sizi çok iyi, hatta görkemli şekilde karşıladıklarını gördük. Geçmişten bugüne ne oldu da ilişkilerimiz böyle büyük bir değişim gösterdi?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, bir Japon atasözü olduğunu söylediği cümleyle örnek verdi:

"Japonların, 'düşmanımız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun, koparmayın. Gün olur o bağ size tekrar lazım olur' diye atasözü vardır. Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimiz. Bazen nasıl ailenin içerisinde patırtı gürültü oluyorsa aramızda bizim de böyle bazı sıkıntılar yaşandı ama biz bu sıkıntıları şimdi aştık. Gerek Suudi Arabistan'la gerek Abu Dabi yönetimiyle bunları aşarak süratle ticari ilişkilerimizi, sanayi, savunma sanayi, kültürel, turizm bütün bunlara yönelik şimdi planlama yaptık, adımlarımızı atıyoruz."

'BÖYLE ATASÖZÜ BULAMADIM'

Türkiye'de yaşayan ve Twitter'da Yoshi Enomoto ismini kullanan genç ise Erdoğan'ın "Japonlara ait olduğunu söylediği atasözünün" sözlüklerde yer almadığını söyledi. 

Enomoto paylaşımında, "Sayın Başkan @RTErdogan, Bu kelimeyi internette Japonca'da defalarca aradım. Hatta birkaç Japon atasözü sözlüğüne baktım. Ancak böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm. Saygılarımla" dedi.

Enomoto bu paylaşımından sonra "Uzun zamandır sosyal medyada paylaşılan 'Japon' atasözleri ile mücadele ediyorum çünkü gördüğüm kadarıyla %90'ı gerçek değil. İnsanlar da Japon atasözü olduğunu düşünüp paylaşmaya devam ediyor. Yayılan bilgilerin doğruluğu kontrol etmek bizim elimizde" tweetini yazdı.

Öne Çıkanlar