Kayyım Mehmet Sincar’ın ismini kaldırdı: Sincar bu halkın bir değeridir

Kayyım Mehmet Sincar’ın ismini kaldırdı: Sincar bu halkın bir değeridir
Belediye yönetimi, Kızıltepe’nin Tepebaşı mahallesinde bulunan Mehmet Sincar Parkı’nın adını 'Tepebaşı Parkı' olarak değiştirerek, ikinci kapısına tabela astı.

Batman’da 4 Eylül 1993 yılında JİTEM tarafından katledilen DEP Milletvekili Mehmet Sincar anısına yapılan parkın adı kayyım tarafından ikinci kez değiştirdi. Olaya tepki gösteren Sincar’ın kardeşi, ‘Mehmet Sincar bu halkın bir değeridir’ dedi

DAHA ÖNCE DE DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Mardin’in Kızıltepe Belediyesi'ne ikinci defa atanan kayyım, Batman'da Hizbullah ve JİTEM tarafından uğradığı silahlı saldırıda katledilen Demokrasi Partisi (DEP) Mardin Milletvekili Mehmet Sincar'ın anısına 2005'te yapılan parkın adını değiştirdi.

2017 yılında kayyım Ahmet Odabaşı tarafından parkın değiştirilen ismi, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin yönetime gelmesi ile birlikte Meclis’te alınan kararla iade edilmişti.Bu kez Kaymakam Hüseyin Çam’ın kayyım olarak atandığı belediye yönetimi, Tepebaşı mahallesinde bulunan Mehmet Sincar Parkı’nın adını "Tepebaşı Parkı" olarak değiştirdi.

YARALAYICI BİR DURUM

Parkın birinci kapısında Mehmet Sincar’ın ismi ve içinde bulunan heykeli bakımsız bırakıldı. Parkın isminin değiştirilmesine tepki gösteren Sincar’ın kardeşi Ali Sincar, "Milletvekiliydi. Bu halkın vekili olarak seçilmişti. Batman’da katledildi. Bu şehrin Meclisi karar verdi ve bu parkı O’nun anısına kurdu. Başından bu yana da ismi bu şekildeydi. Bizim için yaralayıcı bir durum. İnsan üzülüyor" dedi.

BU HALKIN İRADESİNİ TANIMIYORLAR

Kayyım anlayışıyla halkın ve toplumun değeri olarak gördüğü ne varsa yok edilmek istendiğini belirten Sincar, "Bugün Kızıltepe’nin seçilmiş belediye yönetiminin yerine kayyım atanmış. Birçok şehrimize de kayyım atadılar. Seçimle gelen milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizin yerine kayyım atandığında ‘bu halkın iradesini tanımıyoruz. Merkezi olarak burayı yöneteceğiz. Ne kadar değerleri varsa onu da yıkacağız, yok edeceğiz’ diyorlar. Ötekileştirmeye çalışıyorlar. Ötekileştirip, ‘siz yoksunuz’ demek istiyorlar. ‘Değerleriniz de yoktur. Halkın içinde yaptıklarınızı da yok edeceğiz’ demek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

SİNCAR'DAN RAHATSIZLIK DUYUYORLAR

Kayyım yönetimlerinin kafalarına göre uyguladığını her türlü antidemokratik ve hukuksuz uygulamanın Mehmet Sincar isminin değiştirilmesi ile kendisini gösterdiğini belirten Sincar, Bu parkın isminin değiştirilmesinde ne yapılmak istendiği görülüyor. Mehmet Sincar’dan rahatsızlık duyuyorlar. Halkının temsilcisiydi. Seçilmişti. Tarihte Mehmet Sincar ve ailesi bu halkın içinde çalışma yürütüyor. Bu çalışmayı yok saymak istiyorlar. Kıymetsiz göstermeye çalışıyorlar. Rahatsız oluyorlar. Mehmet Sincar bu halkın bir değeridir. Bu halkı yok etmek istediklerinde, bu değerleri yok etmek istediklerinde yönlerini halkın değerlerine çeviriyorlar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar