AKP'li Belediye Başkanı Arı istifa etti

AKP'li Belediye Başkanı Arı istifa etti
AKP'li Belediye Başkanı Arı, daha önce yaptığı açıklamada istifa ettiği yönündeki iddiaları reddetmişti.

İldeki yolsuzluk dosyalarıyla gündeme gelen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, partisinden istifa etti.

AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın, ildeki yolsuzluk dosyalarından rahatsız olduğu ve bu sebeple partisinden istifa ettiği daha önce de iddia edilmişti. Geçen hafta iddiaları yalanlayan Arı, "Bazı basın ve yayın organlarında iddia edildği gibi Genel Merkez görüşmemden sonra hiçbir platformda açıklamam olmadığını ve kimseyle bu süreçle ilgili bir görüşme gerçekleştirmediğimi belirtmek isterim" demişti.      

SAĞLIK SORUNLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Arı, bugün yaptığı açıklamayla istifa etti. "Seçim sürecinde '45 yaşındayım ve 45 yaşında bir kardeşinizi bu şehre feda edeceğim' diyordum. Gerçekten de feda oldum" ifadelerini kullanan Arı, istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

"Bu 21 aylık süre içerisinde, 18 aydır yumuşak yatakta vallahi billahi yatmadım. Sürekli bu şekilde yatan biri sağlıklı kalamaz" diyen Arı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Tamamen sağlık nedenleri ve sorunları nedeniyle, 21 aydır onur ve şerefle, başı dik bir şekilde hizmet ettiğim Nevşehir Belediye Başkanlığından istifa ediyorum.

'ERDOĞAN'IN EMRİNDE VE İZİNDEYİM'

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde ve izindeyim. Kimsenin buradan fitne fesat çıkarmasına izin vermeyeceğim. Bu sağlık sorunlarıyla ilgili acaba toparlayabilir miyim derken, belediye başkanı arayanları da Allah'a havale ediyorum. Bu kardeşiniz, eğer tek kuruş boğazından aşağıya inmişse Rabbim benim boğazıma durdursun ve bugün canımı alsın.

Biz görevimizi en iyi şekilde yaptık. Başımız dik, alnımız açıktır. Ancak daha önce bahsetmiş olduğum gibi; siyasette, ticarette, bürokraside ayrılanların arkasından çok şey söylenir. O yüzden bu belediye başkanı arayan arkadaşlardan istirhamım bu sağlık sorunlarını başka bir mecraya çekip benimle ilgili algı yapmasınlar. Yani toplumdaki sevgimize, bu şehrin bize olan muhabbetine leke getirecek, kendileri veya yakınları aracılığıyla itibar suikastına kalkışırlarsa onları halka ve Hakk’a havale ediyorum."

İstifa öncesi sosyal medya hesabından da bir paylaşım yapan Arı, "Hakkınızı helal edin" diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

AKP içindeki Rasim Arı tartışması 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerin öncesinde başlamış, il ve ilçe teşkilatları ile milletvekilleri Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ın aday olmasını isterken, AKP genel merkezi Arı'yı aday göstermişti. Arı'nın 'parti imajına uygun olmadığını düşünen parti üyeleri belediye başkanına mesafeyle yaklaşırken Arı, bir önceki dönem AKP’li belediye başkanının yolsuzluk dosyalarını araştırmaya başlamıştı.

Gelişmelerin ardından Arı'ya 'istifa etmesi yönünde' baskı yapıldığı iddia edilmişti. Konuyla ilgili Arı’yı aradığını belirten İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay, "Kendisi bana partisinden istifa ettiğini doğruladı. AK Parti yönetimi baştan beri Belediye’nin önceki yönetiminde bulunan kişilerin yolsuzluk soruşturmasında delillerin karartılmasını istiyordu. Rasim Arı da bu baskılara dayanamadı" demişti.    

İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Arı, geçen hafta yaptığı bir açıklamayla istifa iddialarını reddetmiş, "Bunu istişare etmen için gitmiş olduğum AK Parti Genel Merkezi'nde tarafıma devam eden adli ve idari süreçle alakalı herhangi bir telkinde bulunulmamıştır" açıklaması yapmıştı.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Arı, 2020 yılının Aralık ayında da kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramış, makam aracı kurşunlaşmıştı. Saldırıdan yara almadan kurtulan Arı, "İşimizin başındayız" demişti.   

İYİ PARTİ YA DA DEVA'YA GEÇEBİLİR

Öte yandan kulislerde Arı'nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile irtibat kurduğu, bir süre bağımsız olarak belediye başkanlığını yürüttükten sonra DEVA Partisi ya da İYİ Parti’ye geçebileceği de konuşulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar