Bekir Ağırdır: Yerel seçimde değişen seçmen eğilimleri kalıcı mı?

Bekir Ağırdır: Yerel seçimde değişen seçmen eğilimleri kalıcı mı?
Araştırmacı Bekir Ağırdır yerel seçimde değişen seçmen eğilimlerini gündeme getirerek, "Bu eğilimler kalıcı mı? Araştırılması gereken konu bu" dedi. Ağırdır, “Muhafazakâr seçmen CHP’ye olan duygusal ambargosunu aşabilecek mi?" sorusunu da gündeme getirdi.

Artı Gerçek - Araştırmacı, KONDA yönetim Kurulu üyesi Bekir Ağırdır, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirdiği yazısında, seçmen eğilimlerinin kalıcı olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyledi. Ağırdır, "Muhafazakâr seçmen genelinde sol fikriyata özelinde CHP’ye olan duygusal ambargosunu aşabilecek mi?" diye sordu.

Bekir Ağırdır Gazete Oksijen'de kaleme aldığı "Yerel seçim sonuçlarını tek bir dinamikten anlamlandırmak doğru mu?" başlıklı yazısında seçim sonuçlarını değerlendirerek şunları söyledi:

“Partilere sadakat çözülüyor ama henüz karşı tarafa olan olumsuz duygular aşılabilmiş değil. O nedenle muhafazakârlar, sekülerler ve Kürtler sandık başında aynı oy pusulası kullanıyor olsalar da o pusulaya aynı anlam gözüyle bakmıyorlar. Sekülerler ve Kürtler gidişatı değiştirmek için oy verdiler, partisinin gidişatı değiştirme kapasitesini görmeyenler de sandığa gitmediler. Muhafazakârlar iktidara eleştiri ve itirazlarını göstermek için sandığa eksik gittiler. Bu eğilimler kalıcı mı? Araştırılması gereken konu bu. Seçim sonrası yapılan ve kamuoyuna açıklanan bazı araştırmalara göre artık CHP birinci partiymiş. Böyle mi, devam eder mi bilmiyorum."

Ağırdır, “Muhafazakâr seçmen genelinde sol fikriyata özelinde CHP’ye olan duygusal ambargosunu aşabilecek mi?" sorusunu gündeme getirdi. (Kaynak)

Öne Çıkanlar